Előfizetői tartalom

Matolcsy szerint az EU három irányba változhat, de mindenképp visszalépés jön az integrációban

Portfolio
Matolcsy György jegybankelnök szerint az euró nem váltotta be a hozzá fűzött várakozásáokat, nem tudott a dollár kihívójává válni - mondta egy interjúban. A jelenlegi euróövezet nem alkalmas a felmerült problémák megoldására, ezért Matolcsy szerint a közösség átalakulhat a jövőben - három utat is felvázolt, egyik sem a jelenlegi EU megerősödését vetíti előre. A kétsebességes Európában ugyan szorosabban integrálódhatnak a magországok, de a legtöbb tagállam csak lazán kapcsolódni a közösséghez.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a Mandinernek az új könyvének (Amerikai birodalom vs. Európai álom) apropóján adott interjújában ismét kifejtette, hogy az euró eddig nem sok sikert hozott, sem makrogazdasági, sem geopolitikai értelemben nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, nem tudott a dollár kihívójává válni. Volt azért, amiben sikeresen teljesített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés