Előfizetői tartalom

Magyarország elleni eljárás kerekedhet a rabszolgatörvény furcsa kiterjesztése miatt

Portfolio
Az illetékes uniós biztoshoz, Nicolas Schmithez (ld. fenti képünkön) fordul a Magyar Szakszervezeti Szövetség azután, hogy a héten a magyar parlament elfogadta a veszélyhelyzet visszavonásáról szóló salátatörvénybe ágyazva azt a jogszabályt, amely a Békés Megyei Kormányhivatalnak adta meg a jogot arra, hogy nemzetgazdasági fontosságú beruházás esetén a munkaidőkeret akár 2 évre elnyújtását jóváhagyja, miközben az uniós szabályok legfeljebb 1 éves keretet engednek bizonyos szabályok mentén – jelezte a szakszervezet elnöke a Népszavának.

A május végén benyújtott salátatörvény első verziója láttán már egységesen elítélték a tervezett változtatást a szakszervezetek, igaz akkor még arról volt szó, hogy a foglalkoztatásért felelős szakminiszter (jelen esetben Palkovics László innovációs és technológiai miniszter) kezébe adták volna a jogot, hogy nemzetgazdaságilag kiemelt fontosságú beruházás esetén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái