Előfizetői tartalom

Az elemzők szerint a munkanélküliség 2021 végéig sem csökken a válság előtti szintre

Portfolio
A világgazdaság kilátásai romlottak az elmúlt hónapokban, de legalábbis nem javultak a Reuters körképe szerint, a recesszió mélyebb lehet, mint azt a múlt hónapban előrevetítették. A lap által megkérdezett közgazdászok 2020-ra 3,7%-os visszaeséssel számolnak, és a munkanélküliség még 2021 végén sem áll majd vissza a válság előtti szintre.

A koronavírus-járvány gyorsan terjed a világ egyes országaiban, például az Egyesült Államokban, ahol már májusban úgy nézett ki, hogy kontroll alatt lehet tartani a terjedést, és az egyes államok fel is oldották a korlátozásokat a gazdaság újraindítása érdekében. A lap 250 közgazdász megkérdezésével készített felmérése szerint a recesszió a fejlett országokban mélyebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés