Előfizetői tartalom

A koronavírus elleni harc európai mintaállamaiban újra megjelent a járvány

Portfolio
A kelet-közép-európai régió némely országában alacsony tetőzés után sikerült teljesen visszaszorítani a koronavírust, június végén azonban ismét emelkedésnek indult a görbe, ahogy a határellenőrzések lazulásával behurcolták a vírust. Horvátország, Szlovákia és Szlovénia is szigorított az intézkedéseken. Aggodalomra egyelőre nincs ok, a napi új esetszámok még mindig alacsonyak a régióban, de az esetszámok növekedése intő jel arra, hogy a vírustól Magyarországon sem lehet teljesen megszabadulni, amíg a környező országokban gyors a terjedés. Vannak jó hírek is - a lengyel járványhelyzet javul, és ugyanez mondható el Magyarországról is az esetszámokat nézve. Ukrajnában viszont kétségbeejtő a helyzet.

Kelet-Közép-Európa a koronavírus-járvány első hullámában hatékonyan tudta menedzselni a járványgörbét, és az új esetszámok alacsony szinten tetőztek a legtöbb országban, majd látványosan visszaszorultak. Több olyan ország is volt a régióban, amelynek sikeréről mi is beszámoltunk, mert tartósan 0 köré sikerült visszaszorítani a napi új megbetegedéseket. A régió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés