luxemburg eib getty stock
Gazdaság

Koronavírus: megugrott a fertőzések száma Luxemburgban

MTI
Belgiumban csökkenő tendenciát mutatva, a múlt hét folyamán átlagosan napi 84 ember esetében mutatták ki a koronavírus kórokozóját, a halálesetek száma viszont nőtt. Hollandiában tovább csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Luxemburg több mint egy hónapja nem jelentett a koronavírushoz köthető egyetlen halálesetet sem, az új esetek száma viszont jelentős emelkedést mutat.

Belgiumban csökkenő tendenciát mutatva, a múlt hét folyamán átlagosan napi 84 ember esetében mutatták ki a koronavírus kórokozóját, a halálesetek száma viszont nőtt. Hollandiában tovább csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma. Luxemburg több mint egy hónapja nem jelentett a koronavírushoz köthető egyetlen halálesetet sem, az új esetek száma viszont jelentős emelkedést mutat.

A belga közegészségügyi szolgálat legfrissebb, egy hetet felölelő összehasonlító jelentése szerint a napi regisztrált fertőzésszám 11 százalékkal csökkent. A járvány március elejére datált megjelenése óta a megerősített esetek száma 61 509-ra emelkedett.

A múlt heti 281-hez képest jelenleg 222 embert ápolnak kórházakban, közülük 37-en részesülnek intenzív ellátásban. Ez az adat egy hete 41 volt. A hét folyamán átlagosan naponta hat ember halt meg a vírus okozta szövődményekben. Ez az adat 11 százalékos emelkedést mutat az azt megelőző 5,3 átlagos napi halálesethez képest. A hét folyamán 41-en haltak meg a betegségben.

A belga nemzetbiztonsági tanács szerda délután meghozott döntése érelmében július 1-től 10 helyett már 15 ember részvételével is lehet hatósági engedélyhez nem kötött, kültéri rendezvényeket tartani. A létszámkorlát gyerekekkel együtt érendő, valamint a gyerekrendezvényekre is érvényes.

Szerdától szabadtéri rendezvények is tarthatók, legfeljebb 400 ember részvételével a kötelező, legalább másfél méteres távolság megtartásának biztosítása mellett. Zárt helyiségekben - mozikban, színházakban, tárgyalótermekben, éttermekben, bisztrókban és italmérésekben - a felső létszámkorlátot 200 főben állapították meg. A maszk viselése ezeken a helyeken is kötelező. Az éjszakai szórakozóhelyek augusztus 31-ig továbbra is zárva tartanak. Fogadások, bankettek, esküvők és temetések 50 vendéggel tarthatók meg. A vallási szertartásokon mától 100 helyett 200 ember vehet részt.

Az illetékes belga hatóság feloldotta a piacokra vonatkozó legfeljebb 50 standos korlátozást, az árusok számára a maszk viselése azonban továbbra is kötelező. A zárt és szabadtéri úszómedencék, a wellness-központok, vidámparkok, valamint a kaszinók és a játéktermek jövő szerdától nyithatnak. A július 21-én esedékes belga nemzeti ünnepen elmarad a tűzijáték.

Hollandiában a hatóságok szerda délután közölték, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma továbbra is csökkenő tendenciát mutat. Amíg az elmúlt napokban 80 körüli esetben volt pozitív a vírusteszt eredménye, addig szerdán 57 embernél mutatták ki a kórokozót. Ezzel eddig 50 273 fertőzöttet jegyeztek fel az országban. A járvány következtében elhunytak száma napi 2-4 között mozog. A kórokozó hollandiai megjelenése óta 6113-an haltak meg a betegségben.

A luxemburgi egészségügyi minisztérium több mint egy hónapja nem jelentett a koronavírushoz köthető egyetlen halálesetet sem. A járvány helyi megjelenése óta 110 ember hunyt el a betegségben. Amíg a múlt hét közepén hat, a legfrissebb adatok szerint az elmúlt napokban 43 ember szervezetében mutatták ki a vírus jelenlétét. Ezzel a nagyhercegségben 4299-re emelkedett az igazolt fertőzöttek száma. Kórházban 16 embert ápolnak, kettővel többet, mint egy hete. Az ápoltak közül ketten részesülnek intenzív ellátásban.

Címlapkép: Getty Images

nikola
generációváltás cégeladás vállalkozás kkv
deviza trader forint árfolyam kereskedő
izernorbertmti
Lai
iskola oktatás tanár pedagógus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
izernorbertmti