Előfizetői tartalom

Hazavágja a koronavírus az EU nagyjait, de van ország, amelyiknek kevésbé fog fájni

Portfolio
Európai legnagyobb gazdasága megszenvedik a koronavírus-válságot, Franciaország, Olaszország és Spanyolország egyaránt kétszámjegyű visszaesést könyvelhet el az Európai Bizottság előrejelzése szerint. Németországban ezzel szemben alacsonyabb lehet a visszaesés, és ez jórészt a gigantikus összegű állami segélycsomagnak köszönhető. A Bizottság egyébként optimista, az IMF még ennél is mélyebb visszaeséssel számol.

Az Európai Bizottság közzétette a friss előrejelzését, amely már tartalmazza a tavaszi adatokat az országok gazdaságából. Ez alapján a Bizottság 8,7%-os visszaesést várt az eurózónára, és 8,3%-ot a teljes EU-ra. Az országok között viszont nagy a szórás ezen belül. Délelőtti cikkünkben bővebben foglalkoztunk a Bizottság általános értékelésével, most pedig Európa...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés