koronavirus
Gazdaság

Koronavírus: holnap délelőtt kiderül, milyen szigorításokat vezet be Magyarország

Portfolio
Gulyás Gergely vasárnap tájékoztatót tart a kormány döntéseiről, amelyet a koronavírus terjedése ellen hoztak meg. A kormány a behurcolást kívánja megakadályozni korábbi tájékoztatások szerint.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatót tart a kormány döntéseiről a koronavírus járvány terjedésének megelőzésére vasárnap délelőtt 11 órakor - derült ki az MTI tájékoztatásából.

Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára – jelentette ki a Facebook-ra feltöltött videójában az emberi erőforrások minisztere szombaton. Kásler Miklós arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Elérkezett Magyarország a koronavírus-járvány második hullámának határára, vagy az első hullám második fázisa erősödött fel a régióban, de a mostani helyzet nagyon hasonlít a március eleji időszakhoz - jelentette ki a miniszter. Kásler Miklós elmondta: Magyarország eddig sikeresen védekezett, a fertőzési és a halálozási számok messze alatta maradtak a nyugat-európaiaknak. A tárcavezető azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is nagyon fontos a maszk viselése és az általános járványügyi szabályok betartása.

Az összes környező országban meredeken emelkedik a fertőzések száma, ami azt jelenti, hogy szigorítani kell, a magyarok képesek fegyelmezetten viselkedni, ha szükséges. Nemzeti egység alakult ki a védekezésben - fogalmazott Kásler, aki szerint ezért is volt sikeres a járvány első hullámának visszaszorítása.

Mindössze 6 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írta ma reggel a koronavirus.gov.hu. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 660 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

"A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket" - írja a portál, majd rámutat: a járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése  tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye.

A kormány, az Operatív Törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket - zárult a közlemény.

A magyarországi koronavírus-fertőzöttek jelentős része külföldről érkezőkkel került kapcsolatba - hangsúlyozta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője péntek este a közmédiának nyilatkozva. Lakatos Tibor elmondta, hogy az illetékes szervek kidolgoztak egy javaslatcsomagot, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégén áttanulmányoz, és várhatóan jövő héten döntést hoz az esetleges intézkedésekről.

Újabb korlátozásokra kell számítani Magyarországon, de még nem tudjuk, hogy mifélékre - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió műsorában pénteken. Az első csatát megnyertük Magyarországon, de Horvátországban, Romániában, Szerbiában megszaladt a koronavírus-fertőzések száma az elmúlt időszakban.

Orbán Viktor a behurcolást nevezte meg nagy veszélynek, mert a magyar új esetek mögött megtalálható mindig a behurcolás. Az operatív törzs megtette a javaslatot arra, hogy a behurcolás ellen miként védekezzünk. Példaként említette Ausztriát, ahol különböző módokon védekeznek a koronavírus újabb hulláma ellen, amelyek között az utazási korlátozás és a karantén is szerepel.

Címlapkép forrása: Getty Images

bullbear
koronavirus_roller_gyerek
spanyolország turizmus tengerpart
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
dunaferr vasas szakszervezet