Előfizetői tartalom

Este jönnek a ponthatárok: a Corvinusra most is sok pont kell

Orosz Márton
Ma este hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Egy számot már biztosan tudni lehet: átlagosan negyedével kevesebben jelentkeztek idén egyetemre, főiskolára, mint 2019-ben. Egyetemi források szerint a  jelentkezők létszámának csökkenése országosan, átlagosan a ponthatárok csökkenését vetíti előre. Ugyanakkor lesznek olyan szakok is, ahol a korábbiaknál magasabb felvételi pontszámokra kell számítani.

Bár a ponthatárok kihirdetésének megszokott kísérőrendezvénye, a Pont Ott Parti idén elmarad, ma este 8 órakor a felvételizők - a bevált gyakorlat szerint - SMS-ben közvetlen értesítést kapnak a friss ponthatárokról. A 2020/2021-es tanév felvételi eljárása során a felsőoktatásba jelentkezők létszáma országosan átlagosan 25%-kal csökkent, ez pedig – egyetemi források...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés