Előfizetői tartalom

Varga Mihály bemondta: még mélyebb lehet az idei válság Magyarországon

Portfolio
Az eddigi 3%-os egész éves recessziós előrejelzés helyett most már úgy látja a Pénzügyminisztérium, hogy inkább 5%-os lehet az éves visszaesés – mondta el Varga Mihály a Kossuth Rádió reggeli adásában. A pénzügyminiszter utalást tett arra is, hogy idén ezzel párhuzamosan az eddig vártnál nagyobb lehet a költségvetés hiánya is.

Még nagyobb recesszió jön idén Ez azt jelenti, hogy a tárca még tovább rontott a prognózisán és közelíti több nagy elemzőház borús előrejelzését, hiszen korábban enyhe recesszió volt a tárca hivatalos előrejelzésében, aztán ezt változtatta 3%-os, most pedig 5%-os visszaesésre. Az 5% körüli idei átlagos visszaesést Varga a tárca által kifejlesztett Heti Gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés