Előfizetői tartalom

Koronavírus: kevesen voltak olyan merészek, mint a magyarok, és ezért nem enyhít a kormány

Portfolio
Mivel nagyon visszafogottan terjed Magyarországon a koronavírus, ezért világszinten is kiugróan merészekké váltak az elmúlt hetekben az emberek: szinte teljesen visszaállt a mobilitásuk a járvány előtti szintre, amit csak néhány másik ország tud elmondani magáról – derül ki a Google mobilitási index adataiból. Eközben több régiós ország járványhelyzete meredeken romlik, így érthető a magyar kormány óvatosságra hivatkozó mai bejelentése: augusztus 15. után is tiltják a zenés-táncos nagyrendezvényeket, folyamatosan elemzik a külföldi országokra érvényes járványügyi színkódokat és augusztus 1-től önköltségessé teszik a tesztelést a sárga és piros zónákból érkezőkre. Ez mind csökkenti a járvány külföldről „behurcolásának” esélyét, illetve itthoni robbanásszerű terjedését.

A január 3. és február 6. közötti, azaz a járvány kitörése előtti öthetes időszak medián mobilitásához képest (helyváltoztatási gyakoriság és időbeli tartósság) a július 10-i héten már csak 5%-kal maradt el az emberek mobilitása Magyarországon, ami a 38 vizsgált ország közül a negyedik legkisebb elmaradás – mutat rá látványos ábrájában a Citi Research friss...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés