Előfizetői tartalom

Helyzetjelentés az autóipar azon időszakáról, amit sokáig visszasír majd mindenki

Portfolio
Idén is közzétette összefoglaló anyagát az Európia Autógyártók Szövetsége (ACEA), amelyből többek között kiderült, hány embernek adott munkát a járműipar, mennyi autót gyártottak, vagy éppen mely járműkategóriák voltak a legnépszerűbbek a vásárlók körében az Európai Unióban tavaly. Az alábbi grafikonokat persze érdemes úgy nézni, mint egy olyan kihívásokkal teli év lenyomatait, amikor már sokasodtak ugyan a szektor problémái, de a koronavírus-járvány okozta pusztítás a kanyarban sem volt.

Az Eurostat statisztikái szerint összesen 14,6 millió ember dolgozott a járműiparban 2018-ban. A szektor közvetlenül 2,7 millió embernek, míg közvetetten 11,9 millió embernek adott munkát. A közvetlenül a járműgyártásban dolgozók aránya a feldolgozóiparon belül Szlovákiában volt a legmagasabb, de Magyarország is előkelő helyen végzett. Idehaza a munkavállalók 12,9 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés