Előfizetői tartalom

Még tovább tompítja kötvénypiaci fegyverét az MNB

Portfolio
Az utóbbi hetek 40 milliárd forintja után szerdán csak 35 milliárd forintnyi ötéves fedezett hitelt (repo) nyújtott az MNB a bankoknak, a többi futamidőn nem is volt kereslet. A holnapi ünnepnap miatt egyhetes betéti tenderét is megtartotta a jegybank, melyen továbbra is 2000 milliárd forint feletti összeget fogadott el.

Az már nem meglepő, hogy a rövidebb futamidőkön nem volt kereslet az MNB repoeszközére, hiszen az utóbbi hetekben-hónapokban már megszokhattuk. Az ötéves, fix 0,6%-os hitelre most 122,5 milliárdos kereslet volt, amiből 35 milliárdot fogadtak el, ez az eszköz márciusi elindítása óta a legalacsonyabb. A hitellel a jegybank nem titkolt célja, hogy állampapírok vásárlására...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés