Előfizetői tartalom

Megszólaltak Putyinék Fehéroroszországról: egyelőre nem avatkozunk be katonailag

Portfolio
Miután szerda hajnalban visszatért egy orosz kormánygép Minszkből Moszkvába, kora délután egyszerre szólalt meg az orosz elnöki szóvivő és a külügyminiszter a nagy hírügynökségeknek és üzeneteik lényege az, hogy nem nyújtanak segítséget katonailag és máshogy sem a fehéroroszoknak, mert egyelőre mindkét fél úgy látja, hogy erre nincs szükség. Egyúttal elismerik, hogy "nem volt tökéletes" az augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztás és remélik, hogy az ellenzék nyitott lesz a párbeszédre a helyzet békés rendezése érdekében.

A fentiek mellett Szergej Lavrov külügyminiszter, illetve Dimitrij Peszkov elnöki szóvivő is arra tett utalást a Reuters tudósítása szerint, hogy meg nem nevezett külföldi hatalmak beavatkoztak a fehérorosz folyamatba, noha az a fehéroroszok belügye még azzal együtt is, hogy valóban voltak problémák az elnökválasztás lebonyolításával. A nem nevesített beavatkozási kísérletekkel...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái