Előfizetői tartalom

Megszólaltak Putyinék Fehéroroszországról: egyelőre nem avatkozunk be katonailag

Portfolio
Miután szerda hajnalban visszatért egy orosz kormánygép Minszkből Moszkvába, kora délután egyszerre szólalt meg az orosz elnöki szóvivő és a külügyminiszter a nagy hírügynökségeknek és üzeneteik lényege az, hogy nem nyújtanak segítséget katonailag és máshogy sem a fehéroroszoknak, mert egyelőre mindkét fél úgy látja, hogy erre nincs szükség. Egyúttal elismerik, hogy "nem volt tökéletes" az augusztus 9-i fehérorosz elnökválasztás és remélik, hogy az ellenzék nyitott lesz a párbeszédre a helyzet békés rendezése érdekében.

A fentiek mellett Szergej Lavrov külügyminiszter, illetve Dimitrij Peszkov elnöki szóvivő is arra tett utalást a Reuters tudósítása szerint, hogy meg nem nevezett külföldi hatalmak beavatkoztak a fehérorosz folyamatba, noha az a fehéroroszok belügye még azzal együtt is, hogy valóban voltak problémák az elnökválasztás lebonyolításával. A nem nevesített beavatkozási kísérletekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés