Előfizetői tartalom

A koronavírus-válságban összetört Magyarország egyik legerősebb páncélja

Portfolio
A szolgáltatások külkereskedelmi forgalma az elmúlt években jelentősen növekedett Magyarországon, ami nagyban hozzájárult a jelentős külkereskedelmi többlet fennmaradásához. Az idei második negyedévben azonban gyakorlatilag összeroppant a szolgáltatások külkereskedelme. A jó hír az, hogy vélhetően a leggyengébb negyedéven már túl vagyunk, de a koronavírus-járvány második hullámának veszélye miatt nem mondhatjuk, hogy a következő időszak sétagalopp lesz.

Magyarországon nem csupán a termékexport, hanem a szolgáltatások külkereskedelme is jelentősen erősödött az elmúlt években. Nagyot léptünk előre a szállítási tevékenység terén, egyre több turista választotta hazánkat, miközben az üzleti szolgáltatásokban is fejlődtünk. Jó hír volt, hogy nem csak bizonyos termékek exportja van felfutóban Magyarországon a 2008-2009-es...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés