Előfizetői tartalom

Nagyobb állami szerepvállalással masszívabb felpattanás jöhet Magyarországon

Essősy Zsombor, MAPI-csoport
"Ha ebben a nehéz, de lehetőségekkel teli időszakban sikerül megteremteni az állami ösztönzők és a reálgazdasági igények találkozását, 2021-ben brutális beruházási boom jöhet, vele együtt pedig 4-5 százalékos helyett akár 7-9 százalékos visszapattanás. Magas hozzáadott értékű termelés és export: nincs más út, a kezdő lökést azonban az államnak kell megadnia a kellően ambiciózus vállalkozásoknak" - hangsúlyozza vélemény cikkében Essősy Zsombor, a MAPI-csoport vezérigazgatója. Az alábbiakban az ő írását közöljük.

Módszertani aggályokat is felvet a mostani turbulens időszak, hiszen a makrogazdasági folyamatokról alaposabb képet adó statisztikai adatok zöme csak egy-másfél hónapos késéssel jelenik meg. Ehhez képest előremutató lépés volt a Pénzügyminisztérium részéről a Heti Gazdasági Index (HGI) bevezetése, mely alapján nem is lehettek illúzióink a második negyedéves GDP-adat kapcsán....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés