Előfizetői tartalom

Így járnak iskolába a magyar gyerekek

Portfolio
Az OMV elkészítette az első olyan széleskörű kutatást Magyarországon, amely azt térképezte fel, hogyan jutnak el a gyerekek az iskolákba. Így kiderült, legtöbbször a gyaloglás mellett döntenek a diákok, amennyiben autóval mennek, akkor legtöbbjüket szüleik 3-5 kilométeres távolságra viszik el. A kutatásból kiderült az is, hogy a világjárvány, valamint a forgalmi veszélyek egyre fontosabb érvekké válnak annak eldöntésében, hogy az autót használják a családok erre a célra, vagy nem.

Az OMV reprezentatív, a hazai társadalom összetételét tükröző felmérésbe 645 embert vontak be. A vállalat felméréséből kiderült, hogy a legtöbb hazai gyermek gyalog jár iskolába. A megkérdezett szülőknek több mint harmada (35%) válaszolt úgy, hogy van olyan tanuló a családban, aki gyalog indul tanulni reggelente. A válaszadók 29%-a tömegközlekedéssel, 23 százaléka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés