Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: alapvető fordulat körvonalazódik az MNB-ben

Portfolio
A korábban vártnál lassabb lehet a magyar gazdaság felépülése a koronavírus-válságból - nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek két magyar jegybanki forrás névtelenül. Azt is elismerték, hogy a Magyar Nemzeti Bank közel lehet már a gazdaságösztönző eszköztárának határához. Mindezek fontos üzenetként értelmezhetőek a jegybanktól, elmondjuk, miért.

A hírügynökségnek nyilatkozó források elmondásából az szűrhető le, hogy alapvető fordulat megy végbe az MNB-ben, ami a koronavírus-járvány okozta gazdasági kilátások megítélését illeti. A két forrás szerint a V-alakú kilábalással kapcsolatos jegybanki reményeket a második negyedéves GDP-adatok semmisítették meg. A hírügynökség beszámolója emlékeztet arra, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés