Előfizetői tartalom

Koronavírus: ritkán látni akkora robbanást a világban, mint ami Magyarországon és Csehországban történik

Portfolio
Átnézve a világ legtöbb országának friss járványgörbéjét, nem nagyon látunk olyan gyors emelkedést, mint ami Csehországban és Magyarországon az elmúlt két hétben bekövetkezett. Három, illetve ötszörösére ugrott ugyanis a napi esetszám az egyhetes mozgóátlag alapján. Izraelben, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Arab Emírségekben nagyjából duplázódott, Indonéziában és Argentínában mintegy másfélszereződött ez a szám. Tényleg erősen robbant be tehát nálunk és a cseheknél a járvány második hulláma, és ez oda vezetett, hogy míg a 82 milliós Németországban napi 1500, a 23 milliós Romániában napi 1300 új koronavírus-fertőzöttet találnak, addig a 10 milliós cseheknél szintén 1500-at, idehaza pedig már csaknem ezret. Nyugtalanító, hogy a brit, a belga és a holland járvány is hirtelen felerősödött, a spanyol, a francia, az argentin és az indiai pedig egyre csak erősödik. Mindezek nyomán az elmúlt 24 órában új rekordot döntött, 320 ezerre ugrott a világszerte egy nap alatt talált igazolt fertőzöttek száma.

A legfrissebb adatok szerint új napi csúcsra, 320 ezer fővel 28,5 millió főre ugrott a világszerte újonnan igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, de a 7 napos mozgóátlag még 270 ezer főnél maradt. A napi esetszám közel egyharmada Indiához köthető, és több tízezres esetszámot jegyeztek fel az Egyesült Államokban és Brazíliában is. Tízezer körüli, vagy afeletti napi esetszámot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái