virológus koronavírus járvány pécs
Gazdaság

Ez a fekete igazság a magyar virológus szerint: a koronavírusban elhunytak száma nagyon meg fog emelkedni

Portfolio
Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban - jelentette ki egy online videóbeszélgetés során Jakab Ferenc a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője, aki üzent a vírustagadólnak is. A virológus semmi jót nem tud jósolni a magyar járványügyi helyzettel kapcsolatosan a következő hetekre.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A beszélgetésen Jakab Ferenc arra a kérdésre, hogy mit várhatunk idehaza a járványhelyzet tekintetében a következő hetekben, kifejtette: senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek és az idősebb korosztály biztonságban van. "Sajnos ez nem igaz: a járványügyi és epidemiológiai adatok a világtörténelemben mindig azt mutatták, hogy az esetszám növekedése után 5-7 héttel emelkedik sajnos a halálesetek száma is" - mondta.

És ha a napi adatokat követjük, láthatjuk: ma már 17-en vannak lélegeztetőgépen és sajnos a 80%-uk sosem jön le a lélegeztetőgépről

- figyelmeztetett. Majd hozzátette, hogy a halálesetek ebből kifolyólag a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni.

Mindenki félt attól, hogy egy új vírus került a képbe, de semmi nem történt a vírussal. A járványnak egyszerűen ilyen a lefutása - mondta a Koronavírus-kutatási Akciócsoport vezetője, aki szerint 

semmi jót nem jósolhatunk a következő hetekre.

A szakember szerint jelenleg a vírust az egyszerű és betartható járványügyi intézkedésekkel tudjuk kordában tartani és erre mindenkinek nyomatékosan felhívta a figyelmét.

Arról is beszélt a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Kutatócsoportjának vezetője, hogy minden héten videókonferenciát tartanak a járványmatematikusokkal és epidemiológusokkal, ami alapján el kell keserítenie mindenkit:

Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban.

"Megelőzve ezzel Spanyolországot és messze megelőzve jelenleg Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság" - mondta.

Erről korábban itt írtunk részletesen:

Magyarországon járvány van és ezt tudomásul kell venni - reagált arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a vírust szkeptikusan figyelők számára. 

Címlapkép: A kormany.hu által 2020. május 14-én közreadott fotó a Jakab Ferenc professzor, a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetője által irányított, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában folyó virológiai kutatómunkát mutatja be. Forrás: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

kotelezo hazi karanten ideje koronavirus jarvany kormanyrendelet
európai uniós zászló európai bizottság
app alkalmazás mobiltelefon
ausztria koronavírus maszk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavírus