david cornstein orbán viktor
Gazdaság

Távozik David Cornstein amerikai nagykövet

Portfolio
Mélyen átérzett büszkeséggel és egyben némi szomorúsággal tudattam Trump elnök úrral és Szijjártó külügyminiszter úrral, hogy november 1-jével lemondok az Egyesült Államok magyarországi nagyköveti posztjáról - olvasható Cornstein közleményében.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A nagykövetség oldalán elérhető rövid tájékoztatásában úgy fogalmaz, hogy megtiszteltetés és kiváltság volt szolgálni az országot, melyet szeret egy olyan országban, amelyet őszintén megkedvelt, de kétoldalú kapcsolataik túlmutatnak egyetlen emberen. 

"Nagyon büszke vagyok arra, amit a budapesti Amerikai Nagykövetség teljes csapatával – magyarokkal és amerikaiakkal egyaránt – elértünk az országaink mint szövetségesek közötti kapcsolatok erősítése terén" - tette hozzá David Cornstein, akinek hiányozni fog Magyarország.

Érdekességképp megjegyezzük, hogy az amerikai First Lady, Melania Trump épp tegnap tett közzé hivatalos Facebook-oldalán egy bejegyzést, amiben azt írta, hogy múlt héten vendégül látta az USA budapesti nagykövetét, hogy átbeszéljék az amerikai kormány céljait, a koronavírus-járvány helyzetét és a magyar-amerikai kapcsolatokat.

Két év után távozik

Az amerikai üzletember bő két évet volt nagykövet Budapesten. Donald Trump amerikai elnök nevezte ki az Amerikai Egyesült Államok rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövetévé. Az Egyesült Államok szenátusa 2018. május 24-én hagyta jóvá a kinevezést, és a nagykövet 2018. június 25-én adta át megbízólevelét Magyarország köztársasági elnökének.

"A tősgyökeres New York-i David Cornstein számottevő sikereket ért el a városban, üzletemberként és közéleti szereplőként egyaránt. Egy több mint egymilliárd dollárt érő, a NASDAQ-on jegyzett vállalatot épített fel vezérigazgató-elnökként, valamint sikerült egy csődközeli állami céget, az Off Track Betting – NYC-t hatékony és rendkívül jövedelmező vállalattá alakítania 16 éves elnöksége alatt" - olvasható a nagykövetség oldalán található portréjában.

Cornstein nagykövet egyetemi alapdiplomáját a Lafayette College-ban, MBA (Master of Business Administration) fokozatát pedig a New York-i Egyetemen szerezte.  Feleségével, Sheilával két gyermekük és egy fiúunokájuk van.

Címlapkép: Informális megbeszélést folytatott Orbán Viktor miniszterelnök és David Cornstein, az Egyesült Államok budapesti nagykövete feleségeik társaságában 2020. március 6-án. A nagykövet és házastársa, Sheila Cornstein rezidenciájukon fogadták Orbán Viktort és feleségét, Lévai Anikót. A kötetlen beszélgetésen az amerikai-magyar kapcsolatok aktuális kérdései kerültek szóba. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott kép. Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

bullbear
Meghökkentő tények, amiket szinte senki nem tud Elon Muskról
eurovaltdevizaarfolyamforintshutter-20170816
Körmére nézne az euróbevezetésre áhítozó országoknak az EKB új elnöke
Putyin: nem lesz más választása Oroszországnak, új atomfegyvereket kell fejlesztenie
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Aktualitások, elemzések, ötletek egy helyen.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
egyetemi diák hallgató koronavírus járvány