űrhajórakéta
Gazdaság

Ez már majdnem olyan, mint a Halálcsillag: jöhet az EU és a NASA közös aszteroida rombolója!

Portfolio
Az Európai Űrügynöknség (ESA) 129 millió eurós megállapodást kötött a NASA-val, amely szerint egy  Föld felé tartó aszteroidák elhárítására alkalmas űreszközt fejlesztenének ki - számol be a Reuters.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A NASA előreláthatólag 2021-ben indítja el az űrhajót, amely a Dimorphos nevű aszteroida ütközési pályára áll, hogy megvizsgálhassák a szakemberek az űrobjektumok biztonságosabb pályára állításának lehetőségét. Az ESA ezután 2024-ben indítja el űrhajóját, amelyet a görög Héra istennőről neveztek el, hogy hat hónapon keresztül tanulmányozza a hatásokat.

A lap szerint a projekt az 1998-as Armageddon című filmet idézi, amikor Bruce Willis szereplésével egy csapatnak a Földet veszélyeztető aszteroidát kellett elpusztítania.

Rolf Densing, az ESA igazgatója a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy ez az első projekt, amikor megkísérlik egy aszteroida pályájának módosítását. A Dimorphos 160 méter átmérőjű aszteroida, amely az igazgató szerint elegendő egy egész város elpusztításához.

A Hérának autonóm módon kell mozognia az aszteroida körül, és egészen kisméretű műholdakat is ki tud majd bocsátani, amelyek közelebbről tudják tanulmányozni az aszteroidát. Marco Fuchs, a Hera fejlesztéséért felelős német szakember az aszteroida "ellökésének" folyamatát a biliárdhoz hasonlította.

Címlapkép: Getty Images

traders
győr
Orban Viktor keshegyre meno vitak unios tamogatas 200703
teslashutter-20171012
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
A legfontosabb indexek, részvények élő elemzése, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
korona_vilag