Előfizetői tartalom

Így lett Magyarország az áfacsalás elleni harc éllovasa

Portfolio
Míg 2010-ben az elméletileg beszedhető áfa 22 százalékát, tavaly már csupán a 6,6 százalékát nem tudta beszedni a magyar állam, miközben az elmúlt években radikálisan csökkentek az adóellenőrzések, így egyre jobbá válhatott az adóhatóság problémás adózókkal kapcsolatos kiválasztási hatékonysága – mutat rá rövid elemzésében a Niveus Consulting Group. Azt is kiemelik, hogy nemcsak a magyar adórés mostani szintje örvendetesen alacsony a régióval és néhány nyugat-európai országgal összevetve, hanem a csökkenés mértékének üteme is, hiszen pár év alatt jutottunk el idáig. Az áfarés csökkenése olyan intézkedésekhez köthető, mint az online pénztárgép, az EKÁER vagy éppen az online számla bevezetése – rögzítik.

Erről a témáról is szó lesz a csütörtök esti Portfolio klubrendezvényünkön. Még nem késő regisztrálni! Részletek itt. Az áfarés jelentős további záródásáról a Portfolio már beszámolt az Európai Bizottság összesítése alapján és a Pénzügyminisztérium is összefoglalta az eredményeket egy közleményben. A Niveus Consulting Group anyaga most idősorosan is bemutatja...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái