tsla
Gazdaság

Jim Cramer: Forradalmi esemény volt a Battery Day

Portfolio
Jim Cramer, az MSNBC Mad Money című műsorának házigazdája szerint a Teslánál nemrég lezajlott Tesla szkeptikusai csak a negatívumokra fókuszálnak a Battery Day kapcsán. A guru szerint akik csak kritizálni tudják Elon Musk kedden tett bejelentéseit, ők nem a fontos dolgokra koncentrálnak, és csak egyszerűen idegesek, mert az általuk kívánt bejelentések nem történtek meg. A Tesla autóinak megfizethető áron való értékesítése és a 2030-ra elért tömeggyártás forradalmi bejelentések voltak a guru szerint.
Újabb részvénykibocsátás jön a magyar tőzsdén, következő befektetői Klubunkon a DM-KER sztoriját, a kibocsátás részleteit ismerhetik meg az érdeklődők.

Az MSNBC Mad Money című műsorának egy adásában Jim Cramer úgy vélekedett, hogy a Tesla részvényárfolyamának Battery Day utáni esését nem kell túl „komolyan venni”. A guru sokkal inkább azon pozitívumok irányába terelné a befektetők figyelmét, amiket a várva-várt eseményen bejelentett az elektromos autógyártó cégvezére, Elon Musk.

A 25 000 dolláros autó, az alacsonyabb akkumulátorárak és az éves szinten 20 millió autó gyártásának lehetősége

éppen elég izgalmasak.

A Tesla bejelenti az elektromos autóik tömeggyártását, az emberek meg csak ásítoznak, mert Musk nem mutatott be semmiféle mágikus akkumulátort

– mondta Cramer, majd hozzátette:

Ez történik, ha túlságosan magasak a várakozások.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a bejelentések alapján a Tesla gyártósora a celladizájnban, az akkumulátorcellák gyártásában, valamint az akkumulátorcsomag elhelyezésében lépett előre oly módon, hogy az hosszú távon drámai költségcsökkenéshez vezethet az elektromos autók legdrágább komponensénél, illetve látványos teljesítménynövekedést hozhat a gyártó modelljeinél. 2030-ban a vállalat már évi 20 millió autót fog gyártani a tervek szerint, ami jóval meghaladja számos nagy autógyártó kapacitását (például a Toyota évente 10 millió autót gyárt le). A Tesla vezére meg is ragadta az alkalmat arra, hogy bejelentse: 3 éven belül érkezik a Tesla 25 ezer dolláros modellje, egyben megkezdődött a brutális menetteljesítményű Tesla Model S Plaid előrendelése is.

A számos befektető által várt millió mérföldes akkumulátor bejelentése azonban például elmaradt. Bár valóban forradalmasítja a Tesla az akkumulátorcellák gyártását, konkrét részletek nem derültek ki az akkumulátorok millió mérföldes élettartamát illetően, és ezt nem fogadták jól az elemzők.

Cramer szerint azonban az, hogy nem sikerült minden várakozásnak megfelelni a bejelentések során, még önmagában nem lehetne elegendő ok a részvényárfolyam jelentős csökkenésére. A guru szerint Musk kedden tett bejelentése

"olyan kaliberű, forradalmi esemény volt, mint amikor Henry Ford bejelentette a T Modellt… majd gyártott belőle 15 milliót".

Cramer szerint az a tény, hogy a Tesla autói – mint régen a Ford T Modellje – széles körben elérhetőek lesznek a fogyasztók számára, rendkívül izgalmas és bizakodásra adhat okot a jövőre nézve. A legnagyobb probléma tulajdonképpen az volt a Battery Day-el kapcsolatban, hogy a 2019-es Cybertruck eseménytől eltérően nem voltak villódzó fények és rejtélyes sci-fi zene – a vírushelyzet okozta korlátozások miatt „csak” egy prezentáció volt az esemény.

A valóság azonban az, hogy elképesztően fontos nap volt a Tesla életében a keddi Battery Day, és csak az a tény, hogy pár elemző nem azt „kapta”, amit akart, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne lett volna hatalmas siker az esemény.

A Tesla egészen elképesztő 363 százalékos szárnyaláson van túl idén, bár augusztus végi csúcspontjához képest több mint 22 százalékot esett az árfolyam.

tsla

(Teslarati)

Címlapkép: Smith Collection/Gado/Getty Images

varga zsolt andrás
bullbear
sas amerika usa
Koronavírus
GettyImages-1157449079
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Compliance szakértő

Compliance szakértő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
varga zsolt andrás