Elon Musk uj modellek
Gazdaság

Elon Musk megerősítette: két teljesen új Tesla-modell érkezik a jövőben

Portfolio
Elon Musk a Twitteren erősítette meg, hogy két vadonatúj, egymástól különböző modell készül majd az amerikai elektromosautó-gyártó berlini és sanghaji gyárában. Mindez annak a tervnek a részeként valósul majd meg, amelynek keretében a Tesla igyekszik elmozdulni az olcsóbb elektromos autók gyártása felé már középtávon.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Az utóbbi időben elsősorban a Tesla rövidtávú modelloffenzívájával kapcsolatban láttak napvilágot fontos információk, így kiderült, hogy az autógyártó tervei szerint a következő két évben a Cybertruck, a Semi és a Roadster bevezetése áll majd a középpontban. Ez egyben azt is jelenti, hogy ezekre a modellekre fognak jelentős erőforrásokat fordítani az amerikaiak annak érdekében, hogy a gyártás felfuttatása, az új modellek piaci bevezetése a lehető legsikeresebb legyen.

Arról viszont keveset lehetett hallani, hogy mit terveznek Elon Muskék középtávon, milyen új modellek érkezhetnek majd a kínálatba. Az egyik lényeges információ még idén januárban jelent meg, amikor a Tesla bejelentette, hogy egy új dizájn- és mérnöki központot nyit Kínában annak érdekében, hogy a vállalat helyi dolgozói által tervezett és gyártott új modellt dobhassanak piacra. Ezt követően a Tesla közzé is tette az alábbi látványtervet, amelyen a leendő új modell vázlata volt. Nem sokkal később Elon Musk arról számolt be, hogy a kínai központ mintájára Berlinben is szeretnének létrehozni egy dizájn központot, amely a cégvezér mostani jelzése szerint egy teljesen önálló projektet visz majd.

Tesla China Model

Két teljesen új modell érkezik

Elon Musk legfrissebb Twitter-üzeneteiben több dolgot is egyértelművé tette:

  1. A Tesla Battery Dayen általa beharangozott modell, amely a tervek szerint kevesebb, mint 25 ezer dollárért kerül majd a szalonokba, nem egy olcsósított Tesla Model 3 lesz. Kijelentette, hogy nem csökkentik majd le a jövőben a Model 3 árát a szóban forgó 25 ezer dollárra, majd hozzátette, hogy az általa felvillantott modell kisebb lesz majd a Model 3-nál.
  2. Továbbá kitért arra is, hogy a Tesla két egymástól teljesen független járműfejlesztési programot visz majd a sanghaji és a berlini gyárában, amelynek keretében két teljesen új, egymástól különböző modellt dobhatnak piacra az Electrek értelmezése szerint.

Mindehhez érdemes azt is hozzátenni, hogy Elon Musk múlt heti jelzései értelmében a legkisebb Tesla a tervek szerint 3 éven belül érkezik majd, vagyis itt már egy konkrét középtávú cél fogalmazódott meg a vállalat részéről. Természetesen ehhez szükség van arra is, hogy a Tesla új akkumulátorának a gyártása kellően felpörögjön, illetve megvalósuljon az a látványos zuhanás az akkumulátorok árában, amelyet a bemutató napján előre vetítettek.

Hogy is nézhet ki akkor majd az új modellek bevezetése?

Tekintettel a fentebb leírtakra érdemes azt is végignézni, hogy hogyan alakul majd a Tesla modelljeinek bevezetése a következő években. A Battery Dayen bemutatott Tesla Model S Plaid szállítása 2021 végén kezdődhet meg, függetlenül attól, hogy a csúcsváltozat már előrendelhető a vállalat weboldalán.

A jövő év végén indulhat meg a Cybertruck értékesítése, míg a Roadster Elon Musk ígéret szerint a következő 12-18 hónapban kerülhet gyártásba. Érdemes megjegyezni, hogy a korábbi tervekhez képest csúszik a Tesla kamionjának, a Seminek a gyártása, így az csak 2021-ben kezdődik majd el a vállalat tájékoztatása szerint. A legkisebb, most beharangozott Tesla értékesítése pedig 2023 vége előtt indulhat el.

Tesla modellek tabla

Címlapkép forrása: Fabian Sommer/picture alliance via Getty Images

boris johnson
aston martin
sebastian kurz
PSD2
Tabdi_1500px
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Hasznos elemzések, ötletek, lehetséges forgatókönyvek.
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
boris johnson