Előfizetői tartalom

Varga László: cél a karbonsemleges energiatermelés, fontos az atomenergia és a fotovoltaikus technológia is

Portfolio
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet elsősorban a folyó, vagy tervezett beruházásokat érinti, mivel az erőművi berendezések és segédrendszerek gyártóinál érezteti leginkább hatását, az üzemelő egységek tekintetében kizárólag a karbantartások kapcsán okoz kisebb nehézséget. A pandémiás helyzet a következő egy évben biztosan megnöveli a gyártás és a szállítás időigényét az eddig megszokottakhoz képest, mondta el a Portfolio-nak Varga László, az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalatának, az MVM Zöld Generáció Kft. ügyvezetője, akivel a nemrég megtartott Sustainable World 2020 konferenciánk kapcsán beszélgettünk. Varga László arról is beszélt, hogy az MVM folyamatosan igyekszik növelni a fotovoltaikus portfólióját, amennyire a hazai villamos energia hálózat és jogi környezet lehetővé teszi. Jelenleg is több projekt van az előkészítés különböző fázisaiban, vagy kivitelezés alatt, a cél az, hogy középtávon a teljes portfólió elérje az 1000 MWp beépített teljesítményt. A cél elsősorban a karbonsemleges energiatermelés, mely elérésében mind az atomenergia, mind a PV technológia fontos szerepet játszik, mondta el a szakember.

Mik a legfontosabb trendek a hazai megújuló energiatermelésben? A jelenlegi gazdasági környezet elsősorban a fotovoltaikus (PV) kapacitások létesítéséhez biztosít kedvező feltételeket, mind a lakossági, mind az ipari felhasználás területén, így érthető okokból az MVM Csoport vonatkozásában is PV erőművek létesítése a jellemző. Természetesen a hazai adottságokat figyelembe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái