Előfizetői tartalom

Erősödik a járvány Magyarországon, egyre többet maradnak otthon az emberek

Portfolio
A koronavírus-járvány erősödésével párhuzamosan az utóbbi két hétben elkezdett növekedni az otthon töltött idő hosszúsága Magyarországon, azaz csökkent az emberek mobilitása – derül ki a Google mobilitási indexeinek idősorából. Azt is megnéztük, hogy azokban a magyar megyékben, amelyeket a minap tett „tiltólistára” a német járványügy, hogyan változott a munkahelyen és lakhatási célú helyen töltött idő hosszúsága. Úgy tűnik, ezeken a helyeken is elindult egy változás a járvány második hullámának erősödésével, igaz a legkevésbé fertőzöttnek mondható megyékben is hasonló tendenciákat látunk. Mindez azzal is összefügghet, hogy több tízezer embert köteleztek hivatalosan hatósági házi karanténra az utóbbi hetekben, illetve választották önkéntesen ezt.

Ahhoz, hogy a járványt sikeresen letörjük, az emberek mobilitását, találkozási lehetőségeit kell csökkenteni – szól a klasszikus járványügyi szabály, amit a tavaszi első hullám során mindenki megtapasztalhatott a saját bőrén, a kijárási korlátozások idején. Ekkoriban a Google mobilitási indexe a vizsgált kategóriákban 30-50%-kal esett a január első öt hetének azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés