Előfizetői tartalom

MNB: jól vizsgázott a szuperállampapír a koronavírus előtti időszakban

A MÁP Plusz első félévének erős értékesítése után nem telt el sok idő, hogy a papírnak újra bizonyítania kelljen. A koronavírushoz kötődő piaci turbulencia kihívásaival szemben a MÁP Plusz azonban jól vizsgázott, és továbbra is a legkeresettebb lakossági megtakarítási termék maradt. Ezen tapasztalatok fényében áttekintjük a MÁP Plusz eddigi bő egy éves pályafutását: jelen cikkünk a koronavírus válságig tartó első 9 hónap tapasztalatait elemzi, amely alapján azt gondoljuk, hogy a MÁP Plusz „nyugodt” pénzpiaci és gazdasági környezetben jól teljesített. Következő cikkünkből pedig kiderül majd, hogy az új papír a járvány okozta piaci bizonytalanság idején is ütésállónak bizonyult. A lentiekben a MNB munkatársainak írását közöljük.

A MÁP Plusz indulását nagy figyelem övezte a lakosság és a szakma oldaláról egyaránt. A megjelent vélemények számossága már önmagában jelezte, hogy a termék valódi fordulópontot jelent az adósságkezelésben. Aktuális cikksorozatunkban elsősorban arra koncentrálunk, hogy milyen tanulságokkal szolgál az első év az állam, a szakmai közvélemény és a lakossági befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés