Előfizetői tartalom

Ez jön a koronavírus után: már a szövődményes állapotnak is neve van

Portfolio
Bár valószínűleg még évek kellenek ahhoz, hogy tisztán lehessen látni minden, a koronavírus által okozott szövődményt az emberi szervezetben, egyre több kutatócsoport foglalkozik a COVID-on átesett betegek utánkövetésével. Az eddigi eredmények alapján egyértelműen kijelenthető, hogy sokaknak nem ér véget olyan gyorsan a koronavírusból való felépülés, ennek az állapotnak már nevet is adtak: elhúzódó COVID. Azt is lehet már látni, hogy nem kell feltétlenül kórházi kezelésen átesnie valakinek ahhoz, hogy még hónapokig nyögje a koronavírus szövődményeit.

A BBC cikke tér ki újfent arra, hogy bár az emberek többségénél a koronavírus enyhe tünetekkel jelentkezik és javarészt szövődmények nélkül ér véget, vannak olyanok, akiknél a levertség, fáradtság, állandó fájdalmak és légzési nehézségek még hónapokig fennállnak. A „long COVID”-nak hívott állapot (magyarul „elhúzódó COVID”—nak lehetne fordítani) úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés