Előfizetői tartalom

Szigorít a kormány a karanténszabályokon: többszörösére nőhet a kiszabható bírság összege

Portfolio
A kormány szigorítana a karanténszabályokon, a kiszabható bírság legmagasabb összege 50 ezer forintról egészen 150 ezer forintra nőhet a karanténszabályok megsértése esetén. A törvényjavaslat alapján, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be pénteken, kötelezővé tennék a karanténszoftver telepítését is, amennyiben ennek technikai feltételei adottak– vette észre a 24.hu.

A törvényjavaslat a karantén szabályok megszegése esetére 5 ezer forinttól 150 ezerforintig terjedő közigazgatási bírság kiszabását teszi lehetővé. Ez egyben azt is jelenti, hogy a maximálisan kiszabható bírság összege az eddigi 50 ezer forintról 150 ezer forintig emelkedik majd. A portál ugyanakkor kiemelte azt is, hogy a frissen benyújtott javaslat szerint a bírság azonos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés