Előfizetői tartalom

Meglepő: lehet, hogy Magyarország gazdaságfejlődésének elmúlt 100 éve egy igazi sikertörténet

Portfolio
A világ egyik legmegbízhatóbb gazdaságtörténeti módszertani központja által 2018-ban közölt adatbázis szerint Magyarország az elmúlt 100 év nyertesei közé tartozik - írja az adatokat feldolgozó elemzésében az Összkép. Meglepőek az eredmények – ha igaznak bizonyulnak, alaposan át kell gondolni az elmúlt évszázadról alkotott képünket.

A Maddison Project friss adatbázisa szerint Magyarország egy főre jutó bruttó nemzeti terméke jóval gyorsabban nőtt, mint sok nálunk szerencsésebbnek tartott országé, a világ hozzánk hasonló gazdasági szintű országainál is gyorsabban fejlődtünk. Összesen 33 olyan ország van, amelyiknél ma már többet ér egy főre jutó nemzeti jövedelmünk, pedig gazdagabbak voltak nálunk....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés