háziorvos alapellátás
Gazdaság

Itt a döntés: két év alatt alakítaná át a háziorvosi rendszert a kormány

Portfolio
A szerdi közlönyből derült fény arra, hogy a kormány elkötelezett a háziorvosi rendszer megreformálása mellett.
Jön a Portfolio magánegészségügyi konferenciája. Részletek itt:

Az Orbán Viktor által jegyzett kormányhatározat ugyanis kimondja, hogy 

a kormány egyetért az alapellátás megerősítéséről szóló szakmai programmal, és felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a belügyminisztert az abban foglaltak végrehajtására.

A feladat teljesítését Pintér Sándor belügyminiszterétől és Kásler Miklós emberi erőforrások miniszterétől várja el a kormány, ahogyan történt az orvosi béremelésről szóló törvény esetén is. A szakmai program megvalósításának határideje 2022. december 31., vagyis bő két évet adott magának a kormány.

Az átalakítás finanszírozási oldalát is elkezdte már előkészíteni a kormány. A határozat második pontja ugyanis arról szól, hogy 3 milliárd forint jut a jövő évi költségvetésben a Háziorvosi, háziorvosi ügyeleti ellátás jogcím előirányzat javára, a Gyógyító-megelőző ellátás céltartalék jogcím terhére.

Emellett a szakmai program uniós forrásból történő finanszírozására készül a kormány.

Az tudható, hogy az elmúlt hetekben a kormány és a Magyar Orvosi Kamara illetékesei a háziorvosi rendszer átalakításáról egyeztettek. Egy héttel ezelőtt a szakmai program tartalmáról már ki is szivárgott néhány információ. Ezek szerint mintegy ezer praxisközösségbe szervezné a kormányzat a nagyjából 6500 házi-, és gyermekorvosi praxist.

A KÖZIGAZGATÁSI EGYSÉGEK MÉRETÉTŐL FÜGGŐEN JÁRÁSONKÉNT, ILLETVE FŐVÁROSI KERÜLETENKÉNT 2-6 PRAXISKÖZÖSSÉGGEL SZÁMOLNAK.

A dokumentum szerint egy-egy praxisközösség mintegy évi 36 millió forinttal bővebb finanszírozáshoz juthatna.

Jön a Portfolio magánegészségügyi konferenciája. Részletek itt:

Címlapkép forrása: MTI/Vajda János

beruhazas2
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
korona_vilag
Hamarosan begyújthatja a rakétákat az EKB
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
beruhazas2