iskola tanítás diák koronavírus járvány
Gazdaság

Koronavírus: úgy tűnik, hogy verbális szigorításba kezdett Magyarország

Portfolio
Új korlátozó intézkedések nincsenek Magyarországon, de tegnap óta kéréseket fogalmaznak meg a tisztviselők a koronavírus terjedése nyomán.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Mindeddig leginkább az érvényben lévő korlátozó intézkedések betartását hangsúlyozták a tisztviselők Magyarországon, most azonban mintha retorikai fordulatot láthatnánk, és az érvényben lévő intézkedéseknél is óvatosabb magatartást javasolnak az embereknek. Erre azt követően került sor, hogy a napi új koronavírusos esetszámok és a halálozások szinte napról napra döntenek meg új rekordokat. Fontos hangsúlyozni, hogy nincs szó egyelőre szigorító intézkedésekről, mégis azt javasolják az embereknek, hogy ne csináljanak bizonyos dolgokat. A szavak szintjén tehát a kormány már egy szigorúbb magatartást vár az emberektől.

Lássuk, mit mondanak!

  • A koronavírus-fertőzési láncok megszakítására is alkalmas lehet a pénteken kezdődő őszi szünet az iskolákban - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára. Maruzsa Zoltán kiemelte: fontos, hogy a gyerekek a tíznapos szünetet családi körben töltsék, ne csoportos rendezvényeken, szabadidős programokon.
  • A koronavirus.gov.hu-n megjelenő napi tájékoztatókban szerdán egy új, korábban nem használt mondatot írtak bele. "Egész Európában dinamikusan terjed a vírus, ezért a határellenőrzés és a beutazási korlátozás továbbra is érvényben van. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos keddi tájékoztatóján arra kérte az embereket, hogy kerüljék a tömegrendezvényeket" - áll a tájékoztatásban.
  • A koronavirus.gov.hu-n Müller keddi tájékoztatója ezzel a címmel jelent meg: "Országos tisztifőorvos: ne vegyünk részt tömegrendezvényeken!". Nem javasolják a részvételt tömegrendezvényeken, nemcsak az október 23-ai ünnepségeken, hanem más tömegrendezvényen sem - mondta. Ezek azok a helyek, ahol a vírus a legkönnyebben terjedhet.

Címlapkép: Getty Images

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
korona_vilag
Hamarosan begyújthatja a rakétákat az EKB
thxgiving
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

folyó műanyag szennyezés tisza környezetvédelem