fedusa_shutter
Gazdaság

Megjelent a Fed bézskönyve: optimista, de bizonytalan képet fest

Portfolio
Az amerikai gazdaság folyamatosan lábal ki a koronavírus gazdasági sokkjából, viszont ennek mértéke nem egységes szektoronként és sok a bizonytalanság – derül ki a Fed frissen kiadott bézskönyvéből.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A Fed a bézskönyvben rendszeresen összesíti az ország tagintézményeinek gazdasági kilátásait, ennek eredménye a bézskönyv.

Az összesítéséből kiderül, hogy az amerikai gazdaság kilábalása egy kicsit lassult az elmúlt hetekben, mivel a tavaszi fiskális stimulus kifutott és a Covid-19 is visszatért. A fogyasztók egyre többet költenek, de a foglalkoztatottsági számok javulása lassult.  

A legtöbb Fed-tagintézmény alapvetően optimista, viszont elég nagy bizonytalanságot látnak a jövővel kapcsolatosan.

A könyv kitér arra is, hogy az éttermek aggódnak amiatt, hogy a romló időjárás miatt csökken a forgalmuk, a bankok pedig ügyfeleik fizetőképessége miatt aggódnak. Az építőipar viszont szépen teljesített, a megugró megrendelésszám mellett az építőanyagok ára is nagyot ugrott és hiány keletkezett például a faanyagokban.

(Bloomberg)

Címlapkép: Getty Images

kína200610
naptár 2020
parlamentalkonyat
síelés
karácsony utca boltok tömeg
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

naptár 2020