Koronavírus
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: új rekordon a fertőzöttek a száma

Portfolio
2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu. Új rekordon a mintavételek száma is, de még így is rossz a magyar egészségügy detektálási aránya.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A kormányzati portál tájékoztatása szerint 2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A 2032 napi esetszám új rekordnak számít, a 7 napos mozgóátlag megközelítette az 1500 főt.

Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, 15 254-en pedig már meggyógyultak. A 46 elhunyt nem számít rekordnak, mivel tegnap 48-an vesztették életüket a vírus miatt. Ettől még a halálozás 7 napos mozgóátlaga továbbra is emelkedik, az elmúlt egy héten napi szinten átlagban 36-an vesztették el életüket a vírus miatt.

Az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő. Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen. Egy nap alatt tehát 109 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, míg a lélegeztetőgépen lévők száma 4 fővel csökkent, vélhetően az elhunytak közül sokan voltak lélegeztetőgépen.

Új rekordon van a mintavételek száma is, az elmúlt 24 órában összesen 16 361 mintát vettek a hatóságok.

Ezzel a mintavételi rekorddal sikerült a pozitivitási arányt 12,4%-ra csökkenteni, de ez még így is jóval magasabb, mint a WHO által ajánlott 5%-os küszöb, tehát a magyar egészségügy továbbra is rossz hatékonysággal detektálja az új eseteket.

Ahogy a lenti térkép is mutatja, az elmúlt egy héten a legtöbb új esetet Budapesten és Pest megyében regisztrálták, ezen kívül az észak-keleti megyék esetszámai emelkednek ki, valamint Győr-Moson-Sopron megye.

Címlapkép: Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
autópálya matrica díj m76
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

orbán viktor tv2 interjú covid válság koronavírus