Koronavírus
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: új rekordon a fertőzöttek a száma

Portfolio
2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu. Új rekordon a mintavételek száma is, de még így is rossz a magyar egészségügy detektálási aránya.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A kormányzati portál tájékoztatása szerint 2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A 2032 napi esetszám új rekordnak számít, a 7 napos mozgóátlag megközelítette az 1500 főt.

Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, 15 254-en pedig már meggyógyultak. A 46 elhunyt nem számít rekordnak, mivel tegnap 48-an vesztették életüket a vírus miatt. Ettől még a halálozás 7 napos mozgóátlaga továbbra is emelkedik, az elmúlt egy héten napi szinten átlagban 36-an vesztették el életüket a vírus miatt.

Az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő. Az aktív fertőzöttek 30%-a, az elhunytak 38%-a, a gyógyultak 30%-a budapesti. 2132 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen. Egy nap alatt tehát 109 fővel nőtt a kórházban ápoltak száma, míg a lélegeztetőgépen lévők száma 4 fővel csökkent, vélhetően az elhunytak közül sokan voltak lélegeztetőgépen.

Új rekordon van a mintavételek száma is, az elmúlt 24 órában összesen 16 361 mintát vettek a hatóságok.

Ezzel a mintavételi rekorddal sikerült a pozitivitási arányt 12,4%-ra csökkenteni, de ez még így is jóval magasabb, mint a WHO által ajánlott 5%-os küszöb, tehát a magyar egészségügy továbbra is rossz hatékonysággal detektálja az új eseteket.

Ahogy a lenti térkép is mutatja, az elmúlt egy héten a legtöbb új esetet Budapesten és Pest megyében regisztrálták, ezen kívül az észak-keleti megyék esetszámai emelkednek ki, valamint Győr-Moson-Sopron megye.

Címlapkép: Getty Images

bét
magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Orban Viktor MR1 Kossuth Radio interju cimlapkep 20200731