Előfizetői tartalom

Csökkent, de még mindig jóval a koronavírus előtti szint felett jár az álláskeresők száma

MTI
|
Portfolio
Bejelentette a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss statisztikáját Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára. Eszerint tovább csökkent az álláskeresők száma Magyarországon. A friss adat ugyanakkor még mindig jóval magasabb, mint a koronavírus-járvány kitörése előtt volt.

A foglalkoztatási adatok egyre pozitívabb képet mutatnak a magyar munkaerőpiacról, mondta Bodó, aki ismertette: a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartása szerint az októberi 300 ezres adat 70 ezerrel kevesebb mint a június közepi mélypont volt. A legfrissebb adatok alapján elmondható, hogy 19 hete folyamatosan csökken a munkanélküliek száma. Októberre 306 ezerre mérséklődött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés