munkahely dolgozó vállalat baj
Gazdaság

Kurzarbeitot sürgetnek a vállalkozók a koronavírus második hulláma ellen

Portfolio
A vállalkozói bizonytalanságot érdemben csökkentené, ha a kormány újra elérhetővé tenné a munkahelyvédelmi bértámogatást - nyilatkozta Perlusz László VOSZ-főtitkár a Magyar Nemzetnek.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a lapnak kifejtette, nem tudni,  pontosan mikor lassul a járvány, lesz-e néhány hetes újabb leállás, és azt is bizonytalanság övezi, hogy mi következik a második hullám után. Perlusz László szerint az üzleti szférát övező bizonytalanság csökkenthető lenne a munkahelyvédelmi támogatás (Kurzarbeit) újbóli bevezetésével - ezt a kormány augusztus végén állította le.

A főtitkár felhívta a figyelmet, hogy sok helyen év végéig dől el, megtartják-e a vállalkozások a munkavállalóikat vagy elbocsátásokba kezdenek. Jelenleg nincs elbocsátási hullám, egyelőre mindenki kivár, de végesek az erőforrások - mondta.

Címlapkép: Getty Images

bull
france
qr-kód mobilapp
GettyImages-864893078
cramer
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Olvass a grafikonban és lovagold meg a trendet!
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
nemet autoipar autogyartas