koronavirus jarvany halaos aldozat
Gazdaság

Tombol a koronavírus a világban – Szomorú számokat tettek közzé Magyarországon

Portfolio
Közel 43,5 millió főre nőtt a regisztrált koronavírusos esetek száma a járvány kezdete óta globálisan, 1,16 millió koronavírus-fertőzött hunyt el, mióta a fertőzést először diagnosztizálták. A gyógyultak száma 29,2 millió főre nőtt - derül ki mindez a John Hopkins University legfrissebb adataiból. Sajnos Magyarországon is szomorú adatokat tett közzé a hivatalos kormányzati tájékoztatóportál, jelentős emelkedést követően új csúcsot ért el az elhunytak száma. A járvánnyal kapcsolatos híreink percről percre.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Koronavírus: Franciaország durva szigorításra készül, lehet, hogy országos karantén lesz

Emmanuel Macron francia államfő szerda este élő televíziós beszédben újabb korlátozásokat jelent be a koronavírus-járvány fokozódó terjedése miatt, ami sajtóértesülések szerint akár négy hétig tartó országos karantén is lehet.

Tovább a cikkhez

Bulgáriában is szigorítanak

Bulgáriában bezárják a felsőoktatási intézményeket és az éjszakai szórakozóhelyeket a koronavírusos esetek elszaporodása miatt - jelentette be kedden az egészségügyi minisztérium Szófiában.

A tárca tájékoztatása szerint a főiskolák és egyetemek október 29-étől legalább két hétre távoktatásra állnak át.

A bolgár egészségügyi minisztérium emellett elrendelte, hogy a sportrendezvényeket nézők nélkül kell megtartani, illetve az egyes mozik és színházak legfeljebb 30 százalékos telítettséggel folytathatják működésüket november 12-ig. Az éttermekre vonatkozó szabályokon is szigorítottak, ezentúl legfeljebb hatan ülhetnek egy asztalnál.

A legfrissebb adatok szerint a mintegy 7 milliós balkáni országban az utóbbi 24 órában rekord mértékben, 2243-mal 40 143-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 1146-an meghaltak a kórban.

(MTI)

Nagy-Britanniában 900 ezer fölött a fertőzés

A kedden ismertetett legújabb adatok szerint átlépte a 900 ezret a tesztekkel kimutatott koronavírus-fertőzések száma az Egyesült Királyságban.

A londoni egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint a kedd estével zárult 24 órában 22 885 fertőzést szűrtek ki.

Országszerte a járvány kezdete óta csaknem 30 millió koronavírus-tesztet végeztek, és ezek közül 917 575 lett pozitív.

Sir Patrick Vallance professzor, a brit kormány tudományos főtanácsadója legutóbbi sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a jelenlegi napi fertőzésszámok azt is tükrözik, hogy összehasonlíthatatlanul több a szűrés, mint tavasszal, és szinte biztos, hogy a tavaszi adatok a korabeli szűkös tesztkapacitások miatt hatalmas mértékben alábecsülték az új fertőződések akkori tényleges napi számát.

(MTI)

Aggódik Merkel: karácsonyra összeomolhat a német intenzív ellátási rendszer

Kedden Angela Merkel kancellár a Bild című lap szerint egy nem nyilvános tanácskozáson kifejtette, hogy újabb járványlassító intézkedések nélkül karácsonyra összeomolhat az egészségügy intenzív ellátási rendszere - írja az MTI.

Tovább a cikkhez

Brüsszel nem számít arra, hogy az európai lakosságot 2022 előtt sikerül beoltani

Az Európai Uniónak csak egy kisebb része lesz védett a koronavírus ellen 2022-ig, még akkor is, ha hamarosan sikerül fejleszteni egy vakcinát – írja a Reuters az Európai Bizottságból való forrásaira hivatkozva.

Tovább a cikkhez

Magyar Orvosi Kamara: százak halhatnak meg minden nap a koronavírus miatt, ha nem szigorít azonnal a

A koronavírus-járvány súlyosbodására számít a nemzetközi trendek alapján a Magyar Orvosi Kamara (MOK), ezért azonnali szigorításra szólítják fel a magyar kormányt. Úgy látják, hogy ha ez nem történik meg, több ezres új fertőzésszámmal, több százas napi halálozással kell szembenéznie Magyarországnak. A MOK figyelmeztetése aznap érkezett, amikor minden eddiginél magasabbra, 63 főre ugrott a koronavírusban elhunytak hivatalos száma és egyébként uniós összevetésben a harmadik legmagasabbra ugrott az utóbbi 14 nap 100 ezer főre vetített halálozása.

Tovább a cikkhez

Merkely Béla több részletet is elárult a magyar gyógyszerrel kezelt koronavírusos betegekről

Már otthon lábadozik az a beteg, aki elsőként részesült remdesivir kezelésben – nyilatkozta Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora egyben beszélt arról is, hogy eddig 26 beteg kapta meg a magyar gyártású készítményt, az ő utánkövetésük egy évig tart majd.

Tovább a cikkhez

Figyelmeztet Mobius - Baljós jelek a tőzsdéken

Megszólalt Mark Mobius, a neves befektető a CNBC „Squawk Box Europe” műsorában kedden. A Mobius Capital Partner alapítója elmondta, hogy a jövő keddi amerikai választások „nagy hatással lehetnek a piacokra” és akár komoly esések is következhetnek. A befektető figyelmeztetett, hogy az S&P 500 indexben egy dupla csúcs alakzat formálódik, amely alapvetően egy negatív jelnek tekinthető a részvénypiac szempontjából.

Tovább a cikkhez

Nem számítanak gyors felépülésre a Lufthansánál

Nem mostanában fog visszatérni a légiközlekedés iránti igény a koronavírus előtti időkhöz, jövőre arra számítanak a Lufthansánál, hogy a pandémia előtti utasszám felét fogják elérni, számolt be egy vezetőségi tag a Reutersnak.

Tovább a cikkhez

Hogyan vészeli át a magyar gazdaság a járvány második hullámát? – Friss előrejelzés érkezett

A magyar gazdaság a koronavírus-járvány erősödő második hulláma tükrében idén átlagosan 6%-os recessziót szenvedhet el, ami mellett a GDP 8%-áig emelkedhet az államháztartási hiány és így a GDP 77%-a körülig ugorhat az adósságráta – vázolja friss régiós helyzetelemzésében a Danske Bank. Mindezt arra figyelemmel fogalmazták meg, hogy az első hullámhoz képest már most is jóval erősebb a járvány, és már megint esik a lakosság mobilitása, ami sajnos megint „odavág” majd a szolgáltató szektornak, de reményük szerint a feldolgozóipart a külső kereslet valamennyire stabilizálhatja. Közben a gazdasági nehézségek miatt arra számítanak, hogy a régiós jegybankok tartósan laza monetáris politikát folytatnak a relatív magasabb infláció mellett is, így tartósan negatív reálkamat lesz a régióban. Ez várakozásuk szerint addig mindenképpen aláássa a régiós devizák erejét, amíg nem enyhül a járvány. Mindezek miatt a Danske Bank szerint a következő hónapokban is 360 körül ingadozhat a forint az euróval szemben, 1 éves időtávra pedig már 370-es árfolyam-előrejelzést adtak, ami új történelmi forintmélypontot jelentene.

Tovább a cikkhez

Nagyon felpörgött a magyar autóipar - A legfontosabb vállalatok többsége szinte teljes gőzzel termel

A tavaszi leállása után a negyedik negyedévben majdnem minden járműipari vállalat kapacitásának határait megközelítő szinten termel majd az országban - jelentette ki az MTI-nek adott nyilatkozatában a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) elnöke.

Tovább a cikkhez

A csehek meghosszabbítanák a szükségállapotot

A cseh kormány felkéri a képviselőházat, hogy hagyja jóvá a szükségállapot egy hónappal való meghosszabbítását - közölte a kormány rendkívüli keddi ülése után Andrej Babis miniszterelnök.

Az október 5-én kihirdetett csehországi szükségállapot november 3-ig van érvényben. A hatályos szabályok szerint meghosszabbításáról azonban a kormány már nem dönthet egyedül, ehhez a képviselőház előzetes támogatását kell kérnie. A szükségállapot jogi lehetőséget ad a kormánynak, hogy gyorsabban és egyszerűbben tudjon fellépni a koronavírus-járvány ellen.

 Radek Vondrácek, a képviselőház elnöke bejelentette, hogy péntekre összehívja a parlamenti alsóház ülését, ahol napirendre tűzik a témát.

Tavasszal a koronajárvány miatt március 12-től május 17-ig volt szükségállapot Csehországban.

"Szükségünk van az óvintézkedések érvényességének meghosszabbítására, mert enélkül nem tudunk megbirkózni a pandémiával. Bízom abban, hogy az ellenzék is megérti a helyzet komolyságát, és támogatni fogja a kormány kérését. Erre a lakosság egészsége és életének védelme miatt van szükség" - indokolta a kormány döntését Andrej Babis. Az ellenzéki pártok képviselői közölték: hajlandóak támogatni a kormány kérését, de pontosabb forgatókönyvet és részletes indoklást kérnek.

(MTI)

Román járványhelyzet: túlterhelődéshez közelít az egészségügyi rendszer

Romániában a koronavírus-járvány miatt teljesítőképessége felső határához közelít az egészségügyi ellátórendszer, és lassan abba a helyzetbe kerül, hogy működését a katasztrófahelyzetek logikájához kell igazítania - mutatott rá kedden Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár.  Szerinte lesznek olyan napok, amikor több mint száz újabb beteg érkezik (az immár sok helyen telített) intenzív osztályokra, és akkor az egészségügyi rendszernek azt a célt kell kitűznie, hogy "minél több emberen próbáljon segíteni" - mondta az államtitkár arra a helyzetre utalva, amikor a kórházak már nem lesznek képesek mindenkit ellátni.

Tovább a cikkhez

Megugrott a brit halálozás

A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett tanulmánya szerint az elmúlt egy hétben több mint ötven százalékkal emelkedett a koronavírus-fertőzéshez köthető halálesetek heti száma Angliában és Walesben.

Az ONS azt vizsgálta, hogy az október 16-án zárult egy hétben kiállított halotti bizonyítványok közül mennyi említi az új koronavírus okozta Covid-19 betegséget a lehetséges halálozási okok között. Az ONS illetékességébe csak Anglia és Wales tartozik, Skóciának és Észak-Írországnak saját statisztikai hivatala van az Egyesült Királyságon belül.

Az OSN-é más módszer, mint a brit kormány által naponta összeállított koronavírus-halálozási statisztika, mivel a kormányzati adatokban azok a betegek szerepelnek, akik a szűrővizsgálattal igazolt koronavírus-fertőzés kimutatása után 28 napon belül meghaltak.

Az ONS ugyanakkor mozgó heti statisztikáiban azokat az elhunytakat is szerepelteti, akiknek a halotti bizonyítványa megemlíti a Covid-19 betegség gyanúját, de a fertőzést nem feltétlenül igazolta szűrővizsgálat.

A statisztikai hivatal kedden ismertetett elemzéséből kitűnik, hogy Angliában és Walesben, ahol Nagy-Britannia lakosságának 90 százaléka él, a múlt pénteken végződött hét napban 10 534 halálesetet jelentettek, 669-cel - 6,8 százalékkal - többet, mint ahány az öt évre visszatekintő statisztikai átlag alapján az évnek ebben a szakaszában várható lett volna.

A kimutatás szerint a vizsgált héten kiállított halotti bizonyítványok közül 670-ben szerepel az "új koronavírus (Covid-19)" szóösszetétel. Ez 53 százalékos emelkedés az egy héttel korábbihoz képest, amikor 438 újonnan kiállított halotti bizonyítvány említette a Covid-19 betegséget a lehetséges halálozási okok között.

A pénteken zárult egy hétben kiállított angliai és walesi halotti bizonyítványok 6,4 százalékában szerepel a koronavírus-betegség az előző heti 4,4 százalék után.

(MTI)

Honvédelmi miniszter: romlik a biztonsági helyzet, Magyarország többféle fenyegetéssel számol

Ütemterv szerint halad a haderőfejlesztés - jelentette ki a honvédelmi miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén. Benkő Tibor beszélt arról is, hogy a biztonsági környezet negatív irányba változik, jelenleg a legnagyobb kihívást a térségnek a Közel-Kelet, Ázsia és Afrika széteső államai jelentik.

Tovább a cikkhez

Varga Mihály: a pénzügyi visszarendeződésen dolgozik a Pénzügyminisztérium

A minisztérium azon dolgozik, hogy az ország visszanyerje a növekedési lendületét, javaslatot dolgoznak ki a pénzügyi visszarendeződésre - mondta ki éves meghallgatásán kedden Varga Mihály pénzügyminiszter az Országgyűlés költségvetési bizottságában.

Tovább a cikkhez

Csökkent, de még mindig jóval a koronavírus előtti szint felett jár az álláskeresők száma

Bejelentette a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat friss statisztikáját Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára. Eszerint tovább csökkent az álláskeresők száma Magyarországon. A friss adat ugyanakkor még mindig jóval magasabb, mint a koronavírus-járvány kitörése előtt volt.

Tovább a cikkhez

Kiszámolták, mennyivel növelheti a koronavírus halálozási kockázatát a légszennyezés

A légszennyezésnek való hosszú távú kitettség 15 százalékkal növelheti világszerte a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 halálozási kockázatát egy nemzetközi kutatócsoport kedden közzétett tanulmánya szerint.

Tovább a cikkhez

Ukrajnában némileg lassult a fertőzés terjedése

Kissé lassult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, keddre kevesebb mint hétezer új beteget azonosítottak, az egy nap alatt elhunytak száma viszont ismét meghaladta a százat, az aktív betegeké pedig a kétszázezret.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter eközben szokásos napi tájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a Covid-betegek mintegy harminc százalékánál negatív lehet a PCR-teszt eredménye. Szavai szerint ezért nem feltétlenül szükséges pozitív teszteredmény ahhoz, hogy valakit Covid-betegként kezeljenek, illetve kórházba utaljanak, elegendő, ha a betegség tüneteit mutatja.

A közölt adatok alapján Ukrajnában az elmúlt napon 6677 új esettel 355 601-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig 126 újabb halálos áldozattal 6590-re. Eddig 145 336-an gyógyultak meg, viszont már 203 675 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel. A járvány kezdete óta egy nap alatt a legtöbb új fertőzöttet, 7517-et múlt csütörtökön jegyezték fel az országban.

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester tájékoztatása szerint az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban előző nap több mint ötszáz új esetet regisztráltak, a fertőzöttek száma megközelítette a 35 ezret, az elhunytaké pedig héttel 706-ra nőtt.

(MTI)

Müller Cecília figyelmeztet: senki se menjen közösségbe, ha tüneteket mutat

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília arra hívta a fel a hallgatóság figyelmét, hogy a koronavírus-járvány gyors ütemben terjed Európában és Magyarországon egyaránt. Az Országos Tisztifőorvos éppen ezért hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy senki se menjen közösségbe, ha a koronavírus tüneteit mutatja. Rámutatott arra is, hogy egyértelműen látható, hogy a fiatalabb korosztályokról átterjedt a koronavírus az idősebb korosztályokra. A 40-49 éves korosztályban a legrosszabb  a helyzet, minden ötödik új fertőzött közülük kerül ki.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Izraelben működött a totális lezárás

A szeptember közepén bevezetett országos zárlat feloldásának újabb lépéséről döntött Izraelben a koronavírus-járvány elleni védekezéssel foglalkozó kormánykabinet - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.

Tovább a cikkhez

Újabb szigorításról dönthet a kormány: aggódhatnak a maszk nélküli vásárlók

Emelkedhet a vásárlókra kiróható ötezer forintos bírságösszeg a kötelező bolti maszkviselés szabálysértése esetén is – tudta meg a Magyar Nemzet. Információik szerint már a kormány előtt van az áruházláncok szövetségének erről szóló javaslata.

Tovább a cikkhez

Parragh László: vége a munkaerőhiánynak és a gyors bérnövekedésnek Magyarországon

Már nem a munkaerőhiány a fő kérdés Magyarországon, ahogy az elmúlt években volt, mert a pandémia hatására egy csapásra megváltozott a helyzet, mindezek miatt pedig a korábban jellemző bérdinamika erőteljes visszaesésére lehet számítani – mondta a Portfolio-nak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, akit a héten újabb négy évre kamarai elnöknek választhatnak. Parragh szerint a járvány második hulláma minden várakozást felülmúlt Európában, ami a gazdaságra is negatív hatással lesz. Szerinte most a beruházásokon túl a munkahelyek megőrzésére kell koncentrálni.

Tovább a cikkhez

Megvan, melyik lett a legsikeresebb ingatlantípus - Hatalmasat kaszálhattak, akik jól helyezkedtek e

Az ipari és logisztikai szektor lett 2019 legkeresettebb regionális ingatlantípusa az irodák és lakások után, a szektoron belül azonban nagy kihívást jelent a megfelelő fejlesztési telek megtalálása. Átlagosan a régióban négyzetméterenként 10 és 80 euró között mozognak a telekárak, de a keresett területeken, főleg a nagyvárosok vagy forgalmas közlekedési csomópontok környezetében ez akár a 150 eurót is elérheti - derül ki a Colliers International, CMS és Randstad közös piaci jelentéséből.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hamarosan újra tájékoztat az operatív törzs

Ismét online sajtótájékoztatót tart az operatív törzs, az eseményre 11:15 órakor kerül sor. Ahogy mindig, a Portfolio ma is élőben számol be a tájékoztatóról.

Tovább a cikkhez

Nagy pofont kapott a globalizáció: a koronavírus miatt lefeleződött a tőkeáramlás a világon

A globális külföldi működőtőke-beruházások (foreign direct investment, FDI) 49%-kal csökkentek az év első felében az előző év azonos időszakához képest, és az egész évet tekintve 40%-kal csökkenhet a recessziótól való félelem és az általános bizonytalanság miatt - derül ki az ENSZ jelentéséből.

Tovább a cikkhez

Hiába jött innen a koronavírus, Kína úszhatja meg a legolcsóbban a válságot

Kína gazdasági növekedése 2020-ban 44 éves mélypontra süllyedhet, 2021-ben azonban 8,4%-ra ugorhat - írja saját elemzői felmérésére hivatkozva a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus Magyarországon: nagy ugrást követően új rekordon az elhunytak száma

2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.

Tovább a cikkhez

Boszniában is szigorítottak az előírásokon

Bosznia-Hercegovina mindkét országrészében szigorítottak a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedéseken - közölte a Nezavisne Novine című szarajevói napilap az internetes oldalán kedden.

A többségében bosnyákok és horvátok lakta országrészben, a Bosznia-hercegovinai Föderációban kötelezővé tették a maszkviselést szabadtéren is, valamint elhalasztották a nem életmentő műtéteket, míg a főként szerbek lakta országrészben, a boszniai Szerb Köztársaságban egy hétre felfüggesztették az oktatást, a diákok online órákon vesznek részt.

A Nyugat-Balkánon - Horvátországot kivéve - hétfőről keddre 1608-cal nőtt az igazolt fertőzöttek és 41-gyel a halálos áldozatok száma. A regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 341-gyel 39 827-re, Koszovóban 205-tel 18 139-re, Észak-Macedóniában 247-tel 27 234-re, Montenegróban 112-vel 16 909-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 703-mal 41 557-re emelkedett.

A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában eggyel 792-re emelkedett, Koszovóban hárommal 666-ra, Észak-Macedóniában tizenöttel 934-re, Bosznia-Hercegovinában tizennyolccal 1111-re, Montenegróban pedig néggyel 269-re nőtt.

(MTI)

Kurzarbeitet sürgetnek a vállalkozók a koronavírus második hulláma ellen

A vállalkozói bizonytalanságot érdemben csökkentené, ha a kormány újra elérhetővé tenné a munkahelyvédelmi bértámogatást - nyilatkozta Perlusz László VOSZ-főtitkár a Magyar Nemzetnek.

Tovább a cikkhez

A koronavírus első hulláma csak bemelegítés volt - Oltás esetén is marad a maszk és a kézmosás minim

Lisziewicz Julianna az ATV Egyenes beszéd című műsor vendégeként elmondta, hogy a járvány első hulláma csak bemelegítés volt, a második hullámban már most sokkal nagyobb a fertőzöttség szintje. A riportban a virológus azt is hangsúlyozta, hogy oltás esetén is legalább egy évig marad még a maszk és a kézmosás.

Tovább a cikkhez

Túlélő üzemmódba kapcsolt az EU a járvány miatt: alig lesz személyes találkozó Brüsszelben

Mivel Belgiumban és Németországban is erős a koronavírus-járvány második hulláma, ezért az EU soros elnökségét vivő németek úgy döntöttek, hogy csak az unió működőképességének fenntartása szempontjából elengedhetetlenül fontos témákról és a járványkezelés koordinálásáról lesznek ezentúl személyes találkozók, így a legtöbb eseményt online, videókonferencián rendezik meg – közölte a német soros elnökség szóvivője.

Tovább a cikkhez

Nyugat-Európa a fő góc

Az Egyesült Államok és Kelet-Európa minden korábbinál több esetet jelent napról napra, ám az igazi gócpont Nyugat-Európa. A járvány főként Franciaországban és az Egyesült Királyságban terjed gyorsan, de nagy erősödést láthatunk Spanyolországban és Olaszországban. 

Még mindig gyorsul a koronavírus-járvány

Még mindig felfelé tart a járvány második hulláma, egyre több a napi koronavírusos eset. Tegnap közel 500 ezer regisztrált fertőzést jelentettek az országok. A hétnapos mozgóátlagból képzett járványgörbe (ami leginkább a hétvégi jelentések egyenetlenségeit tudja simítani) trendje is egyértelműen felfelé mutat.

Koronavírus: éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be Csehországban

Éjszakai kijárási tilalmat vezetnek be szerdán Csehországban - döntött hétfőn este a cseh kormány. Roman Prymula egészségügyi miniszter szerint az új óvintézkedés egyelőre november 3-ig, a jelenlegi szükségállapot lejártáig érvényes.

Tovább a cikkhez

Tombol a koronavírus a világban – Sorra szigorítanak az országok

A legtöbb fertőzött, 8,7 millió fő, továbbra is az Egyesült Államokban van, ezt követi India, 7,95 millió fővel, majd Brazília több, mint 5,4 millió fővel.

A legtöbb koronavírusos a járvány kezdete óta az Egyesült Államokban halt meg, több, mint 225 ezer fő, ezt követi Brazília 157 ezer fővel, majd India 119 ezer fővel. 

Európában a fertőzésszámok növekedése miatt számos szigorító intézkedést jelentettek be az országos politikai vezetők:

Címlapkép forrása: MTI Fotó/Martin Meissner

Koronavírus: sorra szigorítanak az európai országok

43 millió főre nőtt a regisztrált koronavírusos esetek száma a járvány kezdete óta globálisan, 1,15 millió koronavírus-fertőzött húnyt el, mióta a fertőzést először diagnosztizálták. A gyógyultak száma 28,9 millió főre nőtt - derül ki mindez a John Hopkins University legfrissebb adataiból.

Tovább a cikkhez
koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus-353289