Előfizetői tartalom

Már a harmadik legmagasabb Európában a magyar halálozási ütem a koronavírus miatt

Portfolio
Mára 5,7 főre ugrott Magyarországon az utóbbi két hétben koronavírusban elhunytak száma 100 ezer főre vetítve, ami a csehek extrém, 13,5 fős, majd a belgák 6,8 fős értéke után a harmadik legmagasabb az európai kontinens 31 országa között – derül ki az Európai Betegségmegelőzési és Kontroll Központ (ECDC) adataiból. Mégsem hallunk egyelőre szigorúbb korlátozó intézkedésekről idehaza, igaz az orovosi kamara tegnap már határozottan szorgalmazta ezt.

A szomorú harmadik hely mindenképpen érdekes annak tükrében, hogy közben ugyanezen adatbázisban Magyarország „csak” a huszadik helyen áll az új fertőzöttek számát illetően a 257 fős értékével az utóbbi két hétben 100 ezer főre vetítve. Amint arra egy tegnapi elemzésünkben már rámutattunk: ez a kettősség is jól érzékelteti, hogy idehaza nagyon aluldetektált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés