amerika sas
Gazdaság

Itt az amerikai GDP-adat: rakétaként lőtt ki a világ legnagyobb gazdasága

Portfolio
Évesített alapon 33,1%-kal nőtt a harmadik negyedévben az amerikai gazdaság, azaz a második negyedévben látott jelentős visszaesés nagy részét sikerült ledolgoznia. Az emelkedés az elemzői várakozásokhoz képest pozitív meglepetést okozott. A gazdaság teljesítményének az elnökválasztás szempontjából is fontos szerepe van.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A harmadik negyedévben 33,1%-kal nőtt az évesített negyedéves amerikai GDP, ez meghaladja az elemzők által várt 31%-os növekedést. Az előző negyedévben a visszaesés jelentős volt, 31,4%-os, az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben ennek jelentős részét ledolgozta.

A második negyedévben jelentkeztek legerőteljesebben a korlátozások, a keresleti- és kínálati sokk hatásai, a mesterségesen leállított gazdaság a harmadik negyedévben jórészt magára talált - nagyrészt az alacsony bázisnak köszönhető tehát a mostani jelentős emelkedés.

A GDP-adattal egyidőben jelent meg a heti munkanélküliség alakulása is a friss segélykérelmekkel együtt. Itt szintén csökkenést láthatunk, 751 ezer fő volt a friss állásvesztők száma. Ez csökkenést jelent a múlt heti 791 ezerhez képest, de még mindig magasabb a válság előtt látott szintnél.

Az amerikai gazdasági teljesítménynek a közelgő amerikai elnökválasztás miatt is nagy jelentősége van, a kampánytémák között ugyanis kitüntetett szerepet játszik a gazdaság. Donald Trump republikánus elnök az új adatok fényében el tudja mondani, hogy a gazdaság jelentős részét ledolgozta a második negyedéves visszaesésnek, és ezt saját sikereként adhatja el a kampányban. Trump emellett gyakran állítja, hogy Biden lezárná a gazdaságot, és az újabb visszaesést okozna.

Címlapkép: Getty Images

bear
automata
GettyImages-1184380979
otp
olasz_csalad
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
napelem_munkas_szereles