ipari_termeles_autogyartas_gdp_shutter-20190531
Gazdaság

Nagy leépítést jelentett be a Magyarországon is jelen lévő német multi

Portfolio
A német Thyssenkrupp 5000 fős leépítést jelentett be, hogy ezzel mérsékelje a koronavírus-válság negatív hatásait a cégnél – írja a Reuters. A most bejelentett lépéssel együtt már összesen 11 ezer alkalmazottól válnak meg a vállalatnál.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Még nem tartunk ott, ahova el szeretnénk jutni. A most következő lépések még fájdalmasabbak lesznek, mint az előzőek. De muszáj meglépnünk ezeket.

- írja az elbocsátásokról szóló közleményben Martina Merz vezérigazgató.

A Thyssenkruppot komolyan érinti a koronavírus-válság, a 2021 szeptemberrel záruló pénzügyi évükre százmillió eurós nagyságrendű működési veszteséget várnak, míg 2020 szeptemberében zárult pénzügyi évükben 1,6 milliárd eurós működési veszteséget könyveltek el.

A vállalat korábban egy 6000 fős elbocsátást már bejelentett, a mostani 5000 fős további leépítéssel együtt összesen 11 ezer dolgozótól válnak meg, akiknek durván harmada már el is hagyta a cég kötelékét. A fennmaradt 7400 megszüntetésre ítélt pozíciót, ami a Thyssenkrupp jelenlegi alkalmazotti létszámának 7 százalékát teszi ki, a következő három évben szüntetik meg.

Májusban, a koronavírus-járvány kirobbanásakor, a cég arra figyelmeztetett, hogy az eladások visszaesnek, különösen az év második felében, nagyobb részben a cég gépjárművekhez és teherautókhoz szükséges alapanyagai, és alkatrészei iránt mutatkozó alacsonyabb kereslet miatt, miután a koronavírus-járvány következtében a cég vásárlói az üzemeik ideiglenes bezárására és a termelés visszavágására kényszerültek az autóiparban.

(Reuters)

thyssenkrupp
golub
london brexit
bear
evv
ursula von der leyen antonion costa orban viktor jogallamisag helyreallitasi alap201202
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

kína usa