Előfizetői tartalom

További versenyképességi reformokat szeretne az MNB

Portfolio
Magyar Nemzeti Bank második alkalommal publikálja a Versenyképességi tükör című kiadványát, amely a 330 pontos Versenyképességi programban szereplő jegybanki javaslatok megvalósulásának ütemét és mértékét méri. A Versenyképességi program összesített teljesülése a 2019. őszi 22 százalékról 34 százalékra emelkedett 2020 novemberére, ami 12 százalékpontos növekedés. Hazánk versenyképességének további erősítése a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelése idején is kiemelt fontosságú, mivel az a gazdaság helyreállítását és az elmúlt évek sikeres felzárkózásának folytatását egyaránt támogatja – közölte az MNB. A jegybank a programjában foglalt intézkedések megvalósításának folytatását szorgalmazza.

Szalai Ákos, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője a Versenyképességi tükör című kiadvány bemutatóján közölte: a 330 javaslat kétharmadában történt érdemi előrehaladás. A jegybank szerint teljes versenyképességi fordulathoz azonban további átfogó reformokra van szükség. A legnagyobb előrehaladás a pénzügyi közvetítőrendszer, a magyar kkv szektor, valamint az állami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés