Előfizetői tartalom

Lázár János nagyobb szigorral lépne fel az új típusú dohánytermékekkel szemben

Portfolio
Füstmentes Magyarország mintegy húsz éven belül, ez a kormányzati szándék - fejtette ki a Boon.hu-nak adott interjújában Lázár János. A nemdohányzók védelméért felelős dohányügyi miniszterelnöki biztos beszélt az új típusú dohánytermékekről is. Szerinte majd csak 10-15 év múlva derül ki valójában, hogy igaz-e az az állítás, hogy az új típusú termékek kevésbé károsak. Előrevetítette, hogy új javaslatai keretében azt is meg kellene vizsgálni, hogy az új típusú dohánytermékek szabályozását miként lehetne tovább szigorítani.

A politikus azzal kezdte az interjút, hogy leszögezte: a dohányzás semmilyen módon nem szolgálja a közjót. Szerinte a dohányzás sérti mások alapjogát, mindenekelőtt a minden embert megillető egészséges élethez való jogot. "Ebből kiindulva is tettem le a kormány asztalára azt a – nagy vitát kiváltó – javaslatot, amely szerint Magyarországon meg kellene tiltani, hogy alanyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés