Előfizetői tartalom

Millió dolláros fizetések, robbanás a villamosenergia-kereskedés piacán

Portfolio
A következő évtizedben várhatóan egyre nagyobb szerepet fog kapni a megújuló energiaforrások használata, különösen a nap- és szélenergia, de nagy hangsúly lesz az elektromobilitáson is. Ennek pedig számtalan közvetlen és közvetett következménye lesz a piaci szereplőkre is, és ez nem csak az olajipart érinti, hanem többek között a villamosenergia-termelését és kereskedését is. Utóbbi piaca a következő tíz évben akár megduplázódhat, így sok lehetőséget rejt magában. Számos nagy cég tervezi bővíteni az áramkereskedéssel kapcsolatos részlegét, és nem sajnálnak akár 2-3 millió dolláros aláírási bónuszt sem kifizetni a legjobban képzett szakembereknek.

Élre törnek a megújuló energiák A mostani érdeklődés a villamosenergia-kereskedés irányában nem véletlen egyébként, hiszen a következő évtized leginkább bővülő szektora a nap- és szélenergia lesz, vagyis a megújulók térhódítása lesz a tendencia. Ennek az összetett folyamatnak több mozgatórugója is van, többek között fontos a politikai támogatás, de az is, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés