Előfizetői tartalom

Végre eldőlhet a magyar vétó sorsa, az EKB pedig ismét a gázra léphet

Portfolio
Izgalmas hét elé nézünk, hiszen a hét végi uniós csúcson talán eldőlhet végre a hétéves költségvetés és a helyreállítási alap sorsa. Emellett jön az EKB idei utolsó kamatdöntése, ahol szinte biztosan további lazító lépéseket, illetve finomhangolást jelentenek majd be, hiszen azt már október végén előrevetítették. Itthon megjelenik a mezőgazdaság idei teljesítményére vonatkozó első becslés, és kivételesen szombatra is juthat egy makroadat.

Rögtön izgalmasan indul a hét, hiszen az értékpapírok tulajdonosi szerkezete mellett az MNB hétfőn közli a devizatartalék november végi állását is. A 2,5 milliárd eurónyi devizakötvény-kibocsátás pedig komoly emelkedést hozhat a tartalékokban. Közben Kínában már hajnalban megjelent a legfrissebb külkereskedelmi adat, Németországban pedig az ipari termelés friss statisztikája...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés