Előfizetői tartalom

Koronavírus: nagy boltzárról döntött egy német tartomány

Portfolio
Bajorország után egy újabb német tartományban, Szászországban is megszigorítják a koronavírus-járvány második hulláma miatt bevezetett korlátozásokat a helyi kormány keddi döntése szerint. A járványügyi védekezésről szóló kormányrendelet újabb módosítását egy rendkívüli kormányülésen, december 11-én véglegesítik és december 14-én léptetik életbe.  A szabályok január 10-ig érvényesek.

A legfőbb szigorítás, hogy a bankfiókok és a mindennapi élethez nélkülözhetetlen üzletek - szupermarketek, üzemanyagtöltő állomások, gyógyszertárak - kivételével minden bolt bezár. Felfüggesztik a napközbeni gyermekellátás és a közoktatás működését is. Németországban a járványhelyzet tartományonként eltérő, Szászországban a legsúlyosabb, ott az utóbbi hét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés