Előfizetői tartalom

Tavaly a magyar EU-kilépéssel sokkoltak - Mik a 2021-es meglepő jóslatok?

Portfolio
Évek óta elkészíti meghökkentő előrejelzéseit a Saxo Bank, melyben olyan gazdasági és piaci eseményeket választanak ki, melyek esélye kicsi, de nem elhanyagolható, mivel, ha bekövetkeznének, akkor annak jelentős hatása lenne. Tavaly Magyarország is bekerült a dán bank tízes listájára, hiszen azt jósolták, hogy a magyar kormány lépéseket tesz az Európai Unióból való kilépés felé, a forint pedig 375-ig gyengül majd az euróval szemben.

A Saxo Bank elemzőinek komoly múltjuk van már az úgynevezett „black swanek” megtippelésében, ezek olyan gazdasági vagy piaci események, melyekre az adott pillanatban kevesen számítanak, viszont a bank szakemberei szerint alulbecsülik a kockázatukat. Ha ugyanis az alacsony valószínűség ellenére mégis bejönnek, akkor jelentős hatásuk lehet. Ezeknél az előrejelzéseknél kár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés