Előfizetői tartalom

Koronavírus: megjöttek a friss adatok, egy hónapnyi korlátozás után sem enyhül a magyar járvány

Portfolio
5415 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 265 003 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati koronavírus portál. A magas új fertőzéses adatok mellett sajnos elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6451 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 77 362 fő, az aktív fertőzöttek száma 181 190. Az adatközlésből az is kiderül, hogy 7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 645-en vannak lélegeztetőgépen.

A fertőzöttek száma meglepően magas, miközben az elvégzett tesztek száma (29315 darab) az elmúlt két hét alapján nagyon alacsonynak mondható. Így az elmúlt hetek adatai összességében nem azt mutatják, hogy az egy hónapja bevezetett korlátozó intézkedések drasztikus törést hoztak volna a járvány terjedésében. Ez is rámutat arra, hogy miért indokolt további egy hónappal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés