Előfizetői tartalom

Kötelezővé lehet-e tenni az oltást? - Önrendelkezési jog vs. társadalmi együttélés

Portfolio
Fontos kérdésekről beszélgetett a HVG a koronavírus elleni vakcina kapcsán Zeller Judittal, a Társaság a Szabadságjogokért Magánszféraprojekt szakértőjével. Vajon ha nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás, elvárhatja-e egy munkaadó, hogy beoltassa magát az ember? Egy fesztiválszervező, egy színház, egy mozi, egy légitársaság szelektálhat-e az emberek között az alapján, hogy be vannak-e oltva vagy sem? Többek között ezekről is véleményt mondott a szakértő.

Bár még nem tudjuk a pontos részleteket, a tömeges oltások után lehetnek olyan szabályok, amelyek különbséget tesznek beoltottak és beoltatlanok között. A kérdés az, hogy milyen különbségtételnek lehet még realitása. Fontos, hogy megmaradjon a választás lehetősége, és ne kerüljenek nyomás alá az emberek, aminek kapcsán a munkahelyek egy kritikus területet jelenthetnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés