Előfizetői tartalom

2020-ban sötétbe borult a világ - de ne gondoljuk, hogy 2021 nem tartogat kockázatokat

Portfolio
Ismét kiújul a kereskedelmi háború, a jogállamisági feltételrendszer miatt már jövőre zavar lehet az EU-s pénzekkel, nem sikerül elérnünk az immunitáshoz szükséges átoltottsági szintet - csak néhány azok közül a negatív kockázatok közül, amelyek bekövetkezését a hazai makrogazdasági elemzők (bár nem tartják valószínűnek) nem zárják ki. Mint az előző években, idén is megkérdeztük az elemzőket arról, hogy mik azok a csekély valószínűségű, de megvalósulásuk esetén jelentős hatású események, amelyek a feje tetejére állíthatják jövőre a világgazdaságot.

Az új év apropóján szokásunkhoz híven idén is megkérdeztünk néhány hazai makrogazdasági elemzőt, hogy melyek lehetnek 2021 legjelentősebb piacmozgató kockázatai. Olyan eseményekre voltunk kíváncsiak, amelyek nem következnek be alapforgatókönyv szerint, de amennyiben mégis megtörténnek, annak jelentős gazdasági és piaci hatásai lennének. Fontos elmondani, hogy az alábbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés